Slik fakturerer du

Du begynner med å opprette en konto hos Frilans Finans. Du blir deretter enig med kunden din om hva du skal gjøre og hvor mye det skal koste. Du gir samtidig beskjed om at du vil fakturere fra ditt egenansettelsesforetak: Frilans Finans. Hvor mye av fakturabeløpet som blir igjen til nettolønnen din etter skatter og avgifter kan du lett se ved hjelp av kalkulatoren. Den kan være nyttig hvis du vil regne ut hvor mye du skal fakturere for å få ut en viss lønn.

Du oppretter fakturaen din enkelt her på frilansfinans.no (Lag faktura). Fyll ut kundens navn og adresse, antall arbeidstimer eller -dager samt fakturabeløpet og eventuelle kostnader du har hatt i forbindelse med oppdraget. Om det er første gang du fakturerer, må du også gi informasjon om deg selv og eventuelle medarbeidere. Du avslutter ved å godkjenne Frilans Finans’ ansettelsesavtale og generelle vilkår og sende fakturaen til godkjenning. Når Frilans Finans, etter en godkjent kredittsjekk, sender fakturaen til kunden, oppstår et ansettelsesforhold mellom deg og Frilans Finans. Ansettelsen din gjelder for det arbeidet og den tidsperioden som fakturaen viser.

Vanligvis, når fakturaen din ved en kredittsjekk blir «godkjent uten anmerkning», betales lønnen din fram oss til bankkonto din innen fem bankdager. Om du velger ekspressbetaling, får du betalt samme dag dersom du registrerer fakturaen din på en hverdag senest kl. 12.00. I enkelte tilfeller, om fakturaen din i kredittsjekken får status «godkjent med anmerkning», utbetales lønnen din når kunden har utført betalingen sin til Frilans Finans.

Du betaler oss kun 6% av det fakturerte beløpet - dette er inkludert:

  • FRILANS FINANS 6 %
  • SKATT, ARBEIDSGIVERAVGIFTER 44 %
  • DINE PENGER 50 %
  • HELDEKKENDE FORSIKRING

  • KONTAKT MED SKATTEETATEN

  • ALL INNFORDRING

  • ALL LØNNSHÅNDTERING

  • MULIGHET FOR FRADRAG

  • PERSONLIG SERVICE

PERSONLIG SERVICE

Du kan komme med alle slags spørsmål til markedets største klientstøtte. Vi er tilgjengelige på e-post, chat og telefon, og har et personale som kan hjelpe deg på svensk, norsk, engelsk og arabisk. Du lurer kanskje på hva man kan få fradrag for eller hvordan man setter av penger til pensjonen?

KONTAKT OSS

Ingen oppstartskostnad

Å knytte seg til Frilans Finans er gratis, kostnaden er 6 % av det man fakturerer. Derfor er egenansettelse en god måte å teste ut og starte opp en virksomhet.

REGISTRER DEG NÅ

Forsikringer

Som egenansatt, har man alltid yrkesskade- og ansvarsforikring mens man arbeider.

LES MER OM VÅRE FORSIKRINGER

De vanligste spørsmålene

Hvordan krever jeg fradrag for kostnader?

Du krever fradrag for kostnader direkte fra fakturasummen, og trenger altså ikke å betale disse med skattede penger. Når man har med en form for skattefri godtgjørelse (bilgodtgjørelse, diettgodtgjøre

Les hele svaret

Tjenestepensjon

Nei, Frilans Finans har ingen beløpsgrenser, verken minimums- eller maksimumsgrenser.

Les hele svaret